Long Pigs


Long Pigs är en kanadensisk film, skriven och regisserad av Nathan Hynes och Chris Power. Den omhändergår en historia med rötter uppdelade i smarta akter, med funktioner som binder samman filmens helhet riktigt unikt. Long Pigs utmanar publiken till att få skåda en fruktansvärd sida av mänskligheten, samtidigt som den levererar en social kommentar som ger dig en tanke om världen vi lever i och påverkan på media.

Detta är en mockumentär om två filmskapare som dokumenterar livet hos en 33 år gammal kannibalistisk seriemördare vid namn Anthony McAllister. Han har gått med på att låta dem dokumentera alla aspekter ur hans fruktansvärt våldsamma livsstil. Till en början är de livrädd för honom, men långsamt lär de känna Anthony som en person. De börjar med att identifiera sig med hans ekologiska och filosofiska motivering för hans kannibalistiska livsstil. Det är när de undersöker ett steg närmare, när filmskaparna börjar tvivla på Anthonys berättelser om hans förflutna och snart råder en mardröm de sent skall glömma.

Filmen består utav ett enastående skådespel, även om vissa föreställningar ibland kan göra dig något sånär tveksam. Detta räddas av den autentiska miljön som betonar det estetiska perspektivet. Det finns en scen där grabbarna besöker en jordbrukare, där de får uppleva smaken utav äkta färskt kött från nötkreatur och grisar. Denna del av filmen är mycket viktig för att upprätthålla den realistiska känslan. Det är inte bara skådespelarna och miljön som avgör den autentiska känslan - huvudeffekten består av olika anatomiskt noggrant detaljerade och utformade dockor som dyker upp i en scen när Anthony skär upp en människokropp steg för steg, från huvud till anklar - Det är ett riktigt coolt tillskott.

Den lite sämre delen av filmen är slutändan. Med tanke på hur väl organiserad resten av filmen är, så är slutet väldigt hastigt ihopsatt och allt för förutsägbart. Men med det sagt är det inte en dålig film ur sin helhet. Kronologiskt sett är dess speltid av rätt längd mätt. Om det hade ägt rum en längre tid skulle du troligtvis bli trött och tappa fokus på dess handling och scenföreställning.

Det fungerar inte att jämföra Long Pigs med liknande filmer som "Behind the Mask" och "Man Bites Dog" - den här filmen lagras säkert i en separat kategori. Är du intresserad av seriemördare och faktiskt vill komma ihåg en av dem, då är Long Pigs ett självklart val. Det handlar inte bara om en seriemördare utan också om en grundläggande undersökning där läkare och fängelsemedlemmar ger en förklaring till varför han tänker och beter sig som han gör.

Long Pigs (2007) on IMDb

Regi: Nathan Hynes, Chris Power
Manus: Nathan Hynes, Chris Power
Datum: 6 oktober, 2007
Land: Kanada
Speltid: 82 minuter

Genrer: Skräck
Format: DVD
Bolag: R-Squared Films

Kommentarer