Headless


För att fördjupa oss kring Headless går vi tillbaka till Scott Schirmers debuterande film Found från 2012. En film baserad på en roman, skriven av författaren Todd Rigney, vilken kombinerar skräck med ungdomlig uppväxt. I Found återfinnes en stulen VHS-kassett med titeln 'Headless', vilken säger sig vara en förlorad slasherfilm från 1978. Med detta sagt är Headless en fullständig version av den stulna filmen i Found.

Headless är skriven av Nathan Erdel och regisserad av Arthur Cullipher och i denna bekantas vi med den galna kannibalistiska mördaren (Shane Beasley) vilken har en viss specalitet att äta sina offers ögon och idka samlag med deras urkarvade ögonhålor. En surrealistisk mardröm där vi ständigt ser huvudkaraktären slåss mot sina inre demoner.

Detta är en stilistisk slasher-film av extremt hög rang, med en stark fördel kring bra skådespel och mäktiga special-effekter. Här bekantar vi oss med Skullboy (Kaden Miller) - En personlighet, eller vanföreställning, som huvudkaraktären utvecklade under sitt våldsamt förhållande i barndomen.

Vi lära känna huvudkaraktären i tre olika steg; barndomen, tonåren och som vuxen. Med tiden lär du också känna hans familj och får på så sett en tydlig förståelse till hans bakgrund. Det finns väldigt mycket detaljer som presenteras och det är sammanbundet på ett mycket unikt sätt.

Miljön känns autentisk och ger oss ett kliv tillbaks i tiden som äger rum i slutet av 70-talet. Det känns inte som att filmen har spelats in för närvarande, för den är väldigt kornig och känns likt en smutsig och försenad grindhouse-film.

Headless rekommenderas dig som gillar depraverad tortyr när den är som bäst. Mycket av dess stil går att finna i bl.a William Lustigs 'Maniac' (1980), Doug Gerber och Caleb Pennypacker's 'Crazy Murder' (2014) och Joe Stauffers 'Pieces of Talent' (2014).

Headless (2015) on IMDb

Regi: Arthur Cullipher
Manus: Nathan Erdel, Todd Rigney
Datum: 2015
Land: USA
Speltid: 85 minuter

Genrer: Skräck
Format: Bluray
Bolag: Monster Pictures

Kommentarer