Lo


Att förtälja en skildring ur en demonisk cirkel kantas måhända som ett stycke riskabelt beslut, men regissören Travis Betz tar den risken och utför det på ett mycket sakkunnigt sätt. Det finns många aspekter som briljant samlas i den här minimalistiska filmen - det är en av de där sällsynta filmerna som har förmågan att gå in i flera genrer samtidigt utan att söka iscensatta regler eller konventioner på något specifikt exklusivt. Det är svårt att klassificera det här stycket i någon särskild genre, men antar att det faller i skräck på grund av dess mörka natur.

Kärlek ger många utmaningar för par ... men ingen så skrämmande som den Justin (Ward Roberts) står inför med sin flickvän April (Sarah Lassez). Kidnappad av demoner börjar April's mysterium utvecklas när Justin hittar en gammal bok som hon har lämnat efter sig. Med boken kontaktar han demonen Lo (Jeremiah Birkett) och beordrar den för att hjälpa honom att rädda sin flicka från de eldiga groparna. Men Lo har andra planer för sin nya mästare ... middag är en av dem.

Man blir överraskad av den här filmen. Den lämnar inga rum och förhåller sig till typiska teater-element och skådespelet är utmärkt blandat med de dramatiska aspekterna ur en scenföreställning med en riktigt fin indie-charm. De visuella effekterna är eleganta utan att vara alldeles för konstnärliga. Användningen av livliga färger i flashback-illusioner fick en djärv kontrast med de dystra mörka nyanserna av grått och svart i filmens omgivande kontrast. På något sätt verkar hela filmen betona konstnären i motsats till realismen. Den dystra toningen i den mörka lägenheten runt ljus och pentagram liknar mest en black-box lokal på en teater med en strålkastare fokuserad på karaktärerna.

LO är fantasifull, tankeväckande, visuellt tilltalande och otroligt uppfriskande. Det är en film som fängslar de klaustrofobiska scenerna vilka också väcker en känsla av att det är en teaterföreställning vi tittar på. Travis Betz tar en grundläggande berättelse, lägger till en mörkare vridning på den och gör den till något ganska konstigt, och han förtjänar en stor applåd för det.

Lo är inte bara är en unik filmframställning, utan också något som slutar vara djupgående. Den är underhållande, känslomässig, mörk och störande på samma gång och slutprodukten sammansätter ett riktigt konstverk.

Ni som fascineras av teatrar, kärlekshistorier, mörka komedier och skräck kommer att hitta något roligt med Lo, det är något som är garanterat.

Lo (2009) on IMDb

Regi: Travis Betz
Manus: Travis Betz
Datum: 2009
Land: USA
Speltid: 80 minuter

Genrer: Fantasy, Komedi, Skräck
Format: DVD
Bolag: Drexel Box Productions