Verbintenis


Verbintenis är den tredje kortfilmen av den belgiska regissören Wesley Remory. Han och hans besättning i Midsplatternight Pictures levererar en mörk, lynnig och grå kortfilm med en speltid på 10 minuter. Den har en bred atmosfär och innesluts i en känsla av fullständig hopplöshet.

Verbintenis är en minnesvärd utflykt. Det handlar om förlust, sorg, hopp, och så småningom galenskap. Det handlar om en pakt som ett par föräldrar har satt ihop med sin son och hur de uppfyller den, oavsett hur omständigheterna kan te sig.

Detta är ingen film som dryper i splatter och gore, utan den har ett kreativt berättande och är en tänkande film - i själva verket allt annat än äckel. Det är trevligt att se lågbudget-konnässörer tänka utanför boxen med en mer djupare och skrämmande handling. Verbintenis är definitivt en av dem.

Ur ett kort och koncist omdöme vilket detta får bli, levererar Remory en effektiv deprimerande skräckfilm. En äldre man och kvinna lider av svår ångest. Mamman sitter tyst och kameran panorerar sedan till mannen som synes svävande över liket på en flicka. Mannen börjar snida smycken av flickans döda kropp och snart ser vi vems bitar dessa egentligen tillhör.

Tänk på titeln 'Verbintenis' (Skyldighet) medan du tittar på filmen och du får snart reda på scenariot där filmen börjar utvecklas. Med praktiskt taget noll dialog (utom ett par rader i slutet) och en löptid på 10 minuter, förlitar sig Verbintenis på den musikaliska aspekten och uttrycket från rollen för att förmedla sitt budskap. Remory har ett särskilt öga för detaljer och berättelser som inte går att gå miste på!

Verbintenis (Video 2017) on IMDb

Regi: Wesley Remory
Manus: Wesley Remory
Datum: 2017
Land: Belgien
Speltid: 10 minuter

Genrer: Skräck
Format: Digitalt
Bolag: Midsplatternight Pictures

Kommentarer