Unplanned Parenthood

Den intensivt galna multikreatören Emil Levin (känd som redaktör på Nördliv) slår sig skruvat fram med denna vildsinta kortfilm om en gravid kvinna vars liv fallerar i händerna på en sinnessjuk läkare. Den har av sin unika stil lyckats stadga sig hos den amerikanska familjen tillhörande Lloyd Kaufman och Troma Entertainment och är nu mera stolt placerad i deras ståtliga kortfilmsarkiv.

Av sin korta speltid varom 8 minuter möter vi den manliga skådespelaren Patrik Brander vars gestalt görs i rollen som gravid kvinna. Hon befinner sig på en planerad föräldraklinik för att utföra en sista rutinkontroll. Men allt tar en mörk vändning när det visar sig att kliniken består utav ett gäng sadistiska läkare.

Redan i förstå anblick märker man att filmens retrospektiva utseende doftar förtätad livmoderkaka. Den är fullspäckad av elak humor och bär på en finess som endast den mest inbitne gore-fanatiker kan finnas uppskatta.

Patriks roll som kvinna är dubbad av den amerikanska röstskådespelerskan Sara Hanley, vilket gör att rollens kontrast känns ovanligt dum. Och de resterade karaktärerna fyller filmen till bredden med politiskt inkorrekta kommentarer. Den levereras med sådan energi att dess potentiella underhållningsvärde kan likställas med Lloyd Kaufman's nobelt o-charmiga 'Terror Firmer' (1999).

Unplanned Parenthood är en kort men våldsam expedition som skyfflar oss in i ett sköte fylld med hiskelig galenskap. Vi bjuds på några trevligt utförda specialeffekter av Eliza Sica och Emil Levin, massor av icke-politiskt korrekt humor och ett gäng galna karaktärer som alla dansar i samma dementa balett.

Levin har med en ynka budget på 900 kronor gjort en kreativ och minnesvärd kortfilm som inte tar sig själv på allvar, men som ändå lyckas poängtera några samhällskritiska höjdpunkter och som besprutar oss med en hälsosam dos av satir. Mycket rekommenderad!

Grotesk (2015) on IMDb

Regi: Emil Levin
Manus: Emil Levin
Datum: 4 Juli 2018
Land: Sverige
Speltid: 8 minuter

Genrer: Komedi, Skräck
Format: Digitalt
Bolag: Troma Entertainment

Kommentarer