Torment


Den här italienska produktionen är Adam Fords debutfilm och filmades i Ungern med en budget på 10.000 dollar. Det är en irriterande och obeveklig resa för att upprätthålla sexuell tortyr och en detaljerad inblick på ritualmorden utförd av en pervers clown. Inspirerad av den verkliga seriemördaren John Wayne Gacy visar den på lämpligt vis några av de mest grafiska och värsta kränkningarna vi fått erhålla på film på väldigt länge.

I inledningen möter vi en namnlös karaktär av manligt kön. Han vaknar upp naken i en okänd säng bredvid en annan man. Killen börjar söka efter värdefulla ting som han kan stjäla, men snart upptäcker han till sin stora skräck en blodig och söndersargad man i ett annat rum. Han är fastbunden i en stol och blivit utsatt för olika former av nedbrytning och tortyr, men vad killen inte vet är att han snart skall bli mördarens nästa offer.

Han utsätts för analsex, sado-masochistisk tortyr med vassa föremål uppstoppad i ändalykt, utförd oralsex med ett dekapiterat huvud, och några av de mest grafiska och intima scener filmat ur en mans ändtarm. Han blir våldsamt penetrerad på nära håll med flaskor och skedar enbart för den kompletta blodutgjutelsens skull. Detta kan möjligen vara en av de mest grafiska sexuella skräckfilmer som någonsin framställts.

Mördaren bär en clownkostym som sammanfaller med Gacy-referensen, men vi får aldrig någon bakgrund om honom. Hans enda huvudsakliga akt utspelar sig i hans djupaste och mörkaste sinne. Torment handlar mer om de onda handlingarna och den stil den framställer. Den väver samman en enkel berättelse och bär fokus på intern skräck.

Adam Ford använder grafiska och nära vinklar för att nå ut med sin fulla poäng i Torment. Det är en avskalad tortyrfilm, men den har en europeisk charm och stil med sin rustika position och en kamerateknik som utför ett fenomenalt bra arbete. Dess filmiska miljö utformar ett fint och mörkt rum med blandningen av färgstarkt ljus- till klara solstrålar som lyser in i den försummade tortyrkammaren.

Torment är en av de mest utmanande och kontroversiella filmer som släppts på flera år. Dess obevekliga och brutala handling är en oförglömlig upplevelse. Den bryter de tabubelagda gränserna inom skräckens normer. Den innehåller grafiska scener med manliga könsorgan och homosexuella handlingar blandat med intensivt material. Adam Ford har väckt denna vision till liv och skräckvärlden kommer aldrig att bli densamma.

Torment (2017) on IMDb

Regi: Adam Ford
Manus: Likov Mitoloskih
Datum: 1 April 2017
Land: Italien
Speltid: 75 minuter

Genrer: Skräck
Format: Blu-Ray
Bolag: Unearthed Films

Kommentarer