Three Tears on Bloodstained Flesh

Jakob Bilinski's 'Three Tears On Bloodstained Flesh' är en ambitiös indieproduktion med ett imponerande utfört kameraarbete vilken den också vann en utmärkelse för via 'The Mayday Film Festival'. Produktionen har ett öga för att väva samman en imponerande berättelse med massor av oförutsägbara vändningar.

Kommen ur vidderna från det amerikanska extremfilm-bolaget Unearthed Films, är det ett annorlunda och djärvt tillvägagångssätt för bolaget att ta på sig den här titeln. Den är varken särskilt grafisk eller extrem jämfört med deras andra titlar, utan något mer utav en mainstream-indieproduktion.

Dominic (Bill Gobin) verkar ha ett mindre önskvärt förhållande till sin dotter Kendall (Kayla Krance). Och då Dominic har ett instabilt humör, resulterar detta i ständiga bråk med dottern. Snart möts han av nyheten att systerdottern Lexie (Sidney Shripka) har dött och beger sig snart till den stad han har en kopplad historia till. Dominic är på uppdrag att ta reda på vad som hände med systerdottern och vägrar låta någon köra över honom. Tyvärr är hans värsta fiende ingen annan än han själv och ännu mer den avskyvärde polischefen Rex Drisko (Jim Dougherty). Men tids nog är han på spåren den mördare som bragt systerdottern om livet.

Den här filmen har likställts som en modern giallo och ur vissa tekniska aspekter kanske man är benägen att hålla med om det. Kameraarbetet, färgerna och drömsegmenten talar sitt tydliga språk, liksom den maskerade mördaren och stadens mörka hemlighet; detta är alltså självklara element. Men avsaknaden av italiensk progg-musik, vilken kanske är det viktigaste elementet, gör att hela det påståendet krackelerar.

Gjord med stil, ambition och klass, är det här en mycket inspirerande film och kan, istället för giallo, klassificeras som en stilistisk experimentell thriller. Den över två timmar långa speltiden ger filmen utrymme och lyckas gradvis bygga upp en spänning till det slutgiltiga resultatet. Den kunde förstås ha trimmats ned en aningen, men längden behövs för att leverera en kompromisslös vision med alla element intakt för att fullständigt omfatta en involverande berättelse.

Bill Gobins karaktär är ett riktigt praktarsle och möter mången olika utmaningar och motstånd, både fysiskt och emotionellt. Effekterna är okej utförda, trots sitt innehåll av CGI i en särskild utfärdad scen. Detta är ingen erkänd extremfilm, men den innehar förhållandevis en del kraftfulla scener. Därför rekommenderas denna varmt till dig som letar efter någonting mer utöver våldsfilmer, där fokusen ligger på att bygga en berättelse med en stilfull stämning och därtill en spännande upplevelse.

Three Tears on Bloodstained Flesh (2014) on IMDb

Regi: Jakob Bilinski
Manus: Jakob Bilinski
Datum: 5 September 2014
Land: USA
Speltid: 141 minuter

Genrer: Thriller
Format: DVD
Bolag: Unearthed Films

Kommentarer