Teratomorph


Indie-konstnären /filmtillverkaren Joe Meredith återvänder med en uppföljare till kortfilmen 'South Mill District' från 2018. Merediths konst har varit en produktiv del av mycket underjordiskt material och han har alltid visat en visuell kärlek till konst som involverar monstruösa figurer, utomjordingar och varelser av många slag. Meredith har en visuell stil som är all hans egen och uppenbar när du tittar på hans verk och det handlade förmodligen om rätt tid till han beslutsfattande att överföra sin konstnärliga vision till film.

South Mill District började berättelsen om Havoc-viruset skapat av Eon Corp. Havoc-viruset involverar dessa spindlar som planteras i mänskliga värdar som så småningom konsumerar dem på ett mystiskt sätt. Meredith kunde skapa en fantastisk atmosfär med filmernas musikpoäng och användningen av en stor lågbudget-uppfinningsrikhet på fotograferingsplatser, snygga effekter och smart stop-motion-animation.

I 'Teratomorph' fortsätter Havoc Virus-historien med en ny värd som spelas av Merediths son Elijah Meredith känd som Ämne X. Han har smittats av Havoc-stammen när han försöker överleva i den apokalyptiska ödemarken som omger honom. Mycket av filmen fokuserar på Ämne X medan det finns en annan berättelse där forskare försöker få prover från olika mutationer och varelser. Joes fru Cidney Meredith är tillbaka i rollen som agent i jakten på ett främmande blodprov med olika grader av framgång.

Elijah Meredith gör en bra prestation i rollen som ämne X - han bär sig själv i filmen mycket bra. Musiken i Teratomorph är också lysande och ger en fantastisk känsla och struktur till materialet. Effekterna är vansinniga och Joe stärkte definitivt ante med mängden varelser och gore i den 30 minuters korta filmen. James Bell ger återigen en hand i effektavdelningen där Joe också gör effekter och skapar arbete själv.

För att vara en låg budgetproduktion är Teratomorph ett briljant verk och överträffar definitivt sina budgetbegränsningar. Han har överträffat sig själv och är förhoppningsvis nöjd med vad han har åstadkommit eftersom det är en snygg film med en äkta känsla och den bokstavligen oser av talang - En fantastisk vision och visning av varelser, sci-fi och atmosfärisk skräck.

Teratomorph (2019) on IMDb

Regi: Joe Meredith
Manus: Joe Meredith
Datum: 8 Februari 2019
Land: USA
Speltid: 30 minuter

Genrer: Sci-Fi, Skräck
Format: DVD
Bolag: Joe Meredith Art

Kommentarer