Tantrum

James Bell började som en självlärd avvikande underjordisk filmare i sin hemstad Detroit Michigan och hans första kortfilm kom att bli 'Dog Dick' (2013). Som ägare till sitt distributionsbolag 'Very Fine Crap Videos' säljer han allt han skapar, allt från rekvisita och naturligtvis filmer. Alla hans filmutgivningar har galna handskissade konstverk gjorda av bland annat Jeff Sample och Jimmy Squarejaw och alternativa versioner ritade av konstnären och regissören Joe Meredith.

Nyligen utförde han specialeffekterna i James Quinn's 'Flesh of the Void' (2017) och Joe Meredith's 'South Mill District' (2018), men Tantrum är hans tredje egna kortfilm som han skrev och regisserade själv 2015.

Tantrum är det mest intensiva och grövsta konstverk man kan hitta. Detta är en avantgardistisk och atmosfärisk plats där blodbad regerar högst och visionerna om mörker och förorening av stympningar är levande fyllda med deprimerande, sjuka och grysta karaktärer som ser ut som en hög med skit från helvetet. En arthouse-kortfilm på mindre än 35 minuter, som känns längre än den verkliga speltiden på grund av synen och flykten till den värld som James har skapat.

Det som är svårast är att definiera filmens handling, vilket inte är nödvändigt eftersom det är en surrealistisk och fiktiv värld. Vi skådar en man som begår självmord i ett badrum och under hela trettio minuter ser vi fasansfulla visioner ur hans tidigare liv där han begår olika brott mot sig själv såväl som en kvinna, och det är allt. Den musikaliska poängen, komponerad av Bob Beischer, Dan DeTitta och Ryan Trimmer, lägger till den infekterande berättelsestilen, så du kommer definitivt att uppleva något ovanligt, både musikaliskt och visuellt.

Om du gillar att sexuellt antasta kristendomen i ändalykt, har vi en utmärkt scen där en person penetrerar anus med ett kors i ett myller av projektildiarré och blod. Det finns mycket symbolik och rent nihilistiskt hat i detta existentiella helvete där liv och död inte har någon mening.

James bisarra karaktärer och värld som han bygger upp är enastående. Och hans kärlek till sperma och avföring gör en anmärkningsvärd påminnelse, eftersom detta är ett ämne som han verkligen gillar att visa tillsammans med blod och tarmar.

Det finns inte mycket mer att säga om Tantrum. Alla får utgå efter egen bedömning. Men besök hans hemsida, köp hans filmer och penisproteser och besök en värld full av bisarr galenskap på: https://www.storenvy.com/stores/538368-very-fine-crap-videos

Tantrum (Video 2015) on IMDb

Regi: James Bell
Manus: James Bell
Datum: 2015
Land: USA
Speltid: 35 minuter

Genrer: Arthouse, Skräck
Format: DVD
Bolag: Very Fine Crap Videos

Kommentarer