Slaughter Me Naked

Den danska skräckfilms-enheten urskiljer sig till bredden inte större ifrån den svenska. Den finns, men det talas sällan om den. Med en sådan liten och skymundan marknad tar det därför längre tid för åtskilliga att framställa en produkt. För regissören Sune Rolf Jensen tog det närmare bestämt fyra år (med en budget på 5.000 DKK), att färdigställa sin debutfilm 'Slaughter Me Naked'.

Slaughter Me Naked tar sin start ur en mördares synvinkel varifrån han smyger på ett par hårdrockare som festar i sin bostad. Våld uppstår snabbt när mördaren konfronteras och snabbt därpå blir killarna kallblodigt uppskurna av den kökskniv mördaren bär med sig.

Med denna innehållsfattiga handling får man möjligtvis ingen uppfattning kring dess helhet, men filmen bygger upp sin karaktär via fyra kort sammansvetsade kapitel. Vi som betraktare skolar oss bitvis, steg för steg, kring mördarens ostabila mentalitet, samt om hur och varför han blir den våldsamme mördare och sexualförbrytare han är.

Fram till en viss punkt nådd anar man känningar om att Sune Rolf Jensen hämtat sin inspiration från någon gammal tysk lågbudget-film, men ju längre in vi kommer desto mer bygger den upp en atmosfär som likväl kan efterlikna en 70-tals giallo. Med varje kapitel utvecklar filmen en långsam och läskig stämning som känns oroväckande, om än något surrealistisk.

Historien byter skepnad när vi ibland får tillgång till mördarens barndom, där vi får ta del utav hans uppmålade surrealistiska fantasier och svartvita drömmar. Därför känns det bitvis som att filmens inspiration är sprungen ur William Lustig's 'Maniac' (1980), och ur dess konstnärliga form luktar det även som en suspekt hyllning till David Lynch.

Med denna debut visar Jens Sune att han har en vacker artistisk vision. Han blandar olika termer ur skräckfilmens tusen ögon och gör det till en alldeles säregen seriemördar-trip. Filmmusiken, vilken är skriven av Anders Norddal Jendresen, har en kuslig men vacker framtoning som flyter samman med filmens nyanserade uppbyggnad. Specialeffekterna är framtagna ur en väldigt låg budget, men den bär på en kraftfull effektivitet och kameran arbetar successivt fram en väldig proper och surrealistisk differentiering.

Så i slutsatsen råder det inga tvivel om att Slaughter Me Naked är en dansk, experimentellt framförd giallo med en tvetydig galanteri till David Lynch, och skulle du mot förmodan uppskatta båda av dessa genrer så är det här tveklöst en film ämnad för dig.

Slagt mig nøgen (2015) on IMDb

Regi: Sune Rolf Jensen
Manus: Sune Rolf Jensen
Datum: 28 Februari 2015
Land: Danmark
Speltid: 65 minuter

Genrer: Skräck
Format: DVD
Bolag: Raw Cut Productions

Kommentarer