ReGOREgitated Sacrifice

ReGOREgitated Sacrifice är ett obevekligt angrepp mot ens svagaste sinnen - en intensiv spärr av fasansfulla avantgardistiska bilder och ljud utformade för att provocera och väcka avsky. Här börjar regissören Lucifer Valentine leka med märkliga meddelanden som tittaren kan fördjupa sig i - scener och dialoger fullspäckat av detaljerade och symboliska element. Några delar av detta metaforiska pussel är stora och ganska märkbara, medan andra är små och invecklade och i början relativt skuggade.

Angela Aberdeen (Ameara Lavey) fortsätter sin resa genom purgatoriet - hon trycks ned ännu djupare i spiralen utav sitt självdestruktiva beteende. Hennes vanföreställningar frambringar ett par siamesiska tvillingar (Jen & Sylvia Soska) där en orgie ihop med Amy Lee (Evanescence) utformar en rejäl blodutgjutelse. Åter igen är Angela nu tvungen att möta den värsta typen av sadistiska perversioner man kan tänka sig är möjligt.

Filmen presenterar parallella universum ur Nirvana-sångaren Kurt Cobain och Angela Aberdeen's liv, sett ur ett surrealistiskt perspektiv bundet till deras självmord som drunknar i deras själar. Den främsta kopplingen finner man i Angela's efternamn, vars namn är taget från den stad Kurt Cobain är uppväxt i. Det finns även små fragment ur filmen, där Lucifer har filmat utanför hans tidiga bostad i Aberdeen.

Till skillnad från 'Slaughtered Vomit Dolls' (vilken enbart visade små avskalade fragment), får vi nu hela bläckfisk-sceneriet serverat på ett fat. Vi befinner oss mitt i Matrix, ett sterilt vitt rum, där det är full frihet att skvätta blod, flera liter av kaskadspyor och smeta runt med urkarvade tarmsystem. Det ser nästan ut som en uppsättning med fingerfärg-konstnärer som kastar ut alla sina känslor på ett stort staffli. Återigen möter vi Hank Skinny, han som representeras som en utav Amearas värsta demoner. Hank älskar att skalpera skallar och kräkas i urholkade kranium och poserar runt med en bläckfisk på huvudet.

Lucifers ackumulering av bläckfiskar och diverse insekter är en personlig symbolik samt hyllning till sina föräldrar vilka forskar kring ryggradslösa djur i Syd-Afrika där Lucifer är uppväxt. Han introducerades tidigt till yrket och är ett motiv han använder sig utav i stor utsträckning genom hela filmserien.

Det synes också att Lucifer är väldigt öppen med sin parafili (vilken han först upptäckte i Helsingfors, Finland via en bunt med Max Hardcore-rullar) som han med glädje lägger till i sina installationer. Med de sensuellt framförda special-effekterna bestående av teaterblod och latex, blandar han detta med kräk och urin vilket förstås är ytterst prioriterat i Vomit Gore-serien.

Något man inte lägger någon större anmärkning till är att Lucifers syster Cinderella gör en mycket kort insats i filmen. Om du inte hört talas om ryktet tidigare; Lucifer och Cinderella var inte bara syskon, de var också förlovade och skulle gifta sig (detta incestuösa förhållande finns att läsa om i flera intervjuer), giftermålet inträffade dock aldrig pga. svår svartsjuka. Cinderella begick självmord under tiden Lucifer dejtade Ameara LaVey genom att imitera Amearas dödsscen i SVD. Lucifer hittade Cinderella dränkt i badkaret och valde att dokumentera hennes livlösa kropp, vilken används i en kort sekvens i ReGOREgitated Sacrifice.

Cinderella var en av de största anledningarna till att Vomit Gore-serien ens existerar. Utan henne hade Lucifer varken funnit motivation eller inspiration till att framställa den.

För att sammanställa den här summeringen; detta är en kraftfull utveckling från sin föregångare. Den är spännande, intressant och häpnadsväckande i sin konstnärliga struktur. Alla former av kroppsvätskor fungerar som pastellfärger över det sterila golvet. Det är vackert att titta på - kreativt, om än lite äckligt. Men försök att titta på detta ur ett konstnärligt perspektiv - inte som provocerande och dåligt.

Slaughtered Vomit Dolls (Video 2006) on IMDb

Regi: Lucifer Valentine
Manus: Lucifer Valentine
Datum: 13 Juni 2008
Land: Kanada
Speltid: 65 minuter

Genrer: Skräck
Format: DVD
Bolag: Black Lava Entertainment

Kommentarer