Red Krokodil

Domiziano Christopharo har levererat ett antal produktiva verk genom åren och har fortsatt lyckats fly under sin alldeles egna radar. Efter att ha producerat 'American Guinea Pig: Sacrifice' tillsammans med regissören Poison Rouge så har Christopharos återigen tagit sig upp på ytan, och efter sin debuterande film 'House of Flesh Mannequins' visar han med Red Krokodil att han ytterligare en gång har lyckats överträffa den säregna stil han besitter.

Red Krokodil representerar namnet på den ryska gatudrogen som huvudpersonen (Brock Madson) i detta är beroende av; en ytterst hotfull drog som förstört hans liv och hans kropp på ett ytterst ångestfullt sätt. Han fångas nu in i en svällande existens av förvirring, paranoia, smärta och villfarelser.

Med Red Krokodil möjliggör Christopharo uppgiften att få en hallucinerande drog att se tilltalande och spännande ut. Det är en allvarlig konstfilm med en enda karaktär i huvudrollen och det mesta av dialogen är tankarnas huvudmissbrukare vilka går igenom hans vardagliga rutiner och upplever drömmar, hallucinationer, illusioner och andra sinnesförändringsupplevelser vilka sammanfaller med hans droganvändning.

Filmen fylls med massor av spöklika scener och kryper fram i en långsam takt. Mannens lidande framstår i de öppna sår han fått från injektionerna. När kroppen har slut på vener, börjar han snart injicera sprutor i könsregionen. Han fortsätter att titta på sig själv i spegeln med storhet. Framför honom synes en hel och frisk människa, och snart börjar han älska med sin egen spegelbild. Men bakom drogerna speglas verkligheten, han saknar tänder och huden har sjunkit, dränerat och torkat in. Snart kan mannen inte fly längre och sjunker djupare ned i botten full av elände och misär.

Domiziano's kameraarbetet är i vanlig ordning spektakulärt utfört. Mjuka och närgående rörelser som fångar en detaljerad och klarlagd yta i noggrant utförda proportioner. Brock Madson har en ypperst skönhet trots sitt smutsiga och motbjudande tillstånd av försummelse och försämring.

Red Krokodil är ett uthållighetstest. Den utvecklas i långsam takt men kommer säkert tilltala dem som söker någonting annorlunda. Det är Christopharos mardrömssyn på narkotikamissbruk och kan fungera som anti-drog propaganda likt väl som en modern body horror. Den långsamma förruttnelsen av en man som övergivit livet för denna magra existens av okontrollerbart beroende. Den är originell och leker med en trovärdig världsbild, samtidigt som den låter det surrealistiska och stilistiska frammana fiktionen.

Red Krokodil (Video 2012) on IMDb

Regi: Domiziano Cristopharo
Manus: Francesco Scardone
Datum: 26 Oktober 2012
Land: Italien
Speltid: 80 minuter

Genrer: Arthouse, Drama, Skräck
Format: Blu-Ray
Bolag: Unearthed Films

Kommentarer