PÅSKHELGENS REKOMMENDATIONERAtt förhålla sig till teman och traditionsenliga filmer under storhelger är något som blivit allt mer populärt med tiden. Tyvärr finns det inte ett allt för utbrett sortiment att fingra i, men när det kommer till Påskskräck har Svarta Duken äntligen lyckats taga fram ett fåtal noggrant utvalda favoriter att tipsa er läsare om:

The Beaster Bunny (2014)
En kolossal mutantkanin, till synes med smak för mänskligt kött, rusar runt på landsbygden och mumsar på sitt levebröd.

John Bacchus är känd för sina lågmälda filmer vilka ofta baseras kring djurteman. Med Beaster Bunny tager han det ett steg längre och låter den mytomspunne Peter Cottonhell ställa till ett vansinne för lokalborna.

Easter Sunday (2014)
Det har gått 24 år sedan seriemördaren Douglas Fisher avrättades under påskkvällen. I år väcker en grupp festande tonåringar honom åter till liv.

En debutfilm av Jeremy Todd Morehead. En traditionell och underhållande påsk-slasher för den som inte kräver så mycket mer än en hänsynslös mördare som tar sig an ett par festande ungdomar.

Fist of Jesus (2012)
Jesus återuppstod på påskdagen, sades det. Här återuppstår någonting helt annat, och det är nu Jesus uppgift att kicka skiten ur de levande döda.

En spansk kortfilm, skriven och regisserad av Adrián Cardona och David Muñoz som tidigare givit oss en hand full av underhållande kortfilmer via deras produktionsbolag Eskoria Films. Fist of Jesus utlovar precis vad titeln lyder och är något utöver det ordinära.

Bunny the Killer Thing (2015)
En grupp finska och brittiska människor fastnar i en stuga när de attackeras av en varelse som är till hälften människa, hälften kanin.

En finsk produktion, skriven och regisserad av Joonas Makkonen.
Tog sig fram som kortfilm (2011), till att lyckas finansiera en långfilm.
Fantastisk om man gillar filmer med innehåll av satir och pubertal humor.

Holidays (2016)
En antologi som sätter ett unikt mörkt och originellt snurr på några av de mest ikoniska och älskade helgdagarna genom att utmana vår folktro, tradition och antaganden.

Nio regissörer, nio korta segment framställer en bedårande antologi. Finns att skåda på Netflix, och för de yngsta tittarna finns den också dubbad på svenska - vilket kan finna sig lustigt pga dess våldsamma innehåll.

Easter Casket (2013)
Fader Asher är på spåret en mordlysten Peter Cottontail som lämnar kropparna av prästerskap i hans kölvatten. Kan Asher stoppa honom innan det är för sent?

Dustin Mills fantastiska kriminalare/skräckkomedi med ett originalkoncept som slår hårt mot den katolska kyrkan uppstyrt av en pillemarisk kanin som gör allt i sin makt att krossa kristendomen.