House of Flesh Mannequins

Den italienska visionären, regissören och producenten Domiziano Christopharo levererar sin debut 'House Of Flesh Mannequins' och öppnar här med ett centrum för arthouse-skräck till allmänheten. Med en förkärlek för subversiva och surrealistiska teman matchade med en förfining för detaljer och förmågan att förverkliga subtila undertoner av våld och romantik.

Sebastian (Domiziano Arcangeli) tar foton av olyckor, mord, tortyr och annat mänskligt lidande. Han arbetar för en djupt störd man som använder ett tidningsstånd som front för att sälja olika typer av olagliga fotografier, tidningar och videos. Sarah (Irena Violette) bor i samma byggnad som Sebastian. Hon är intelligent, vacker, trasig och åtråvärd. Då Sebastian och Sarahs vänskap blir mer intensiv börjar saker och ting bli allt mer märkliga och perversa. Sarah börjar visa mer och mer av sin mörka sida och hänger sig åt den snuff-lika värld Sebastian lever i.

Arcangeli giver sin roll som Sebastian en underbart eländig essens, hans framträdande är den viktigaste ståndpunkten i filmen. Han är en allvarligt plågad man, som anpassar sig till livets allra mörkaste sida. Detta lade spår från barndomen då hans far genomförde bisarra sömnberövande experiment på honom. Sebastian filmades under faderns experiment och lärde honom titta på film både i video- och bildformat som ett sätt att undkomma hans eländiga existens och hans alternativa verklighet.

House Of Flesh Mannequins är en väldig bisarr arthouse-upplevelse som sväljer en mer subtil grafisk position, specifikt i en scen med underförstådd barnpornografi och gränsöverskridande våldssekvenser. Den innehåller störande scener som inte är anpassad den känsligaste åskådaren, vi får där i bland skåda verkligt utförda scener med självmutulation, penetration och onani.

Den kvinnliga regissören Poison Rough som gav oss 'American Guinea Pig: Sacrifice' gör även sin skådespelardebut i den här filmen och spelar rollen som Lisa. Hon har en riktig intim roll i filmen, vilken inspirerade henne till att själv börja regissera film.

Man märker tydligt vilken filmisk stil Domiziano vill inrikta sig på, och denna sublima attityd har han fortsatt att erhålla som artist i sina senare filmer, vilket med han har lyckats skapa en alldeles säregen genre av modern och konstnärlig body horror.

Det är en djup, mörk och tankeväckande upplevelse. En deprimerande satsning som muddrar igenom den skumma och tacksamma existensen av dem som plågas av deras förflutna och de vars moral är tvinnade och behöver en hjälpsam push för att ta dem över kanten i närvaro av likasinnade individer. Gå in i House Of Flesh Mannequins för en bit av extrem art-house skräck som berör på djupet.

House of Flesh Mannequins (2009) on IMDb

Regi: Domiziano Cristopharo
Manus: Domiziano Cristopharo
Datum: 21 Oktober 2017
Land: USA
Speltid: 110 minuter

Genrer: Arthouse, Skräck
Format: DVD
Bolag: Tetro Video

Kommentarer