Crazy Murder

Brain Damage Films var ett egendomligt- och nu mera avslutat amerikanskt distributionsbolag vars kännedom att släppa mången udda skräpfilmer, och någon gång lite då och då, lyckades de överträffa sig själva och leverera filmer så minnesvärda att de följer med ens psyke ett bra tag. Crazy Murder är en av dessa titlar och den garanterar överstående postulat.

Regisserad av duon Doug Gerber och Caleb Pennypacker (Han Solo, Ant-Man, Jurassic World) levererar denna tvinnade berättelse om urbana förfall och fördämning, en av de mest häpnadsväckande framställningar av en mans till sinnes sjuka dårskap.

Vi följer en hemlös man känd som The Killer (Kevin Kenny) och hans dagliga rutiner på New Yorks gator. Filmen går igenom de olika årstiderna och mannens utförande av diverse oprovocerat våld. Kennys karaktär lägger ned en större del av filmens lopp på att gräva i soptunnor, koprofili, och att smeta sin exkrement på diverse objekt och människoliv.

Kevin Kenny är i grunden en begåvad stand up-komiker och framlägger rollen som en mordisk schizofren alldeles förträffligt. Han tillåts att få utlopp till all sorts sinnessjukdom, vilket ger en stor utförbarhet till improvisation vilket eventuellt är hans största styrka.

Crazy Murder är inte en gripande sociala kommentaren om hemlösa. Här är dessa individer tydligt synliga men också högt ignorerade och i fallet med mördarens motbjudande handlingar så konfronteras han aldrig av myndigheter. Han kommer undan med mordet på omkring 30 personer som han brutalt dödar på offentliga platser, och den mest kontroversiella scenen bör vara när han frihetsberövar en kvinnas barn och slår dess huvud mot trottoaren i ett moln av röd substans.

Filmen har några intensiva scener och är i grunden ett 93 minuters debakel fullspikad med våld, blod och obscent äckel. Det finns ingen annan film som är närheten av dess likhet, varken till utseende eller utförande. Den har en dokumentär känsla i sin filmiska proportion och gör sig unik därefter. En stor rekommendation om du är en konnässör av extrem underjordisk film.

Crazy Murder (2014) on IMDb

Regi: Doug Gerber, Caleb Pennypacker
Manus: Doug Gerber, Caleb Pennypacker
Datum: 29 Oktober 2014
Land: USA
Speltid: 93 minuter

Genrer: Skräck
Format: DVD
Bolag: Brain Damage Films

Kommentarer