Buster Jones: Part-Time Vigilante

Nathan Clements från södra USA färdigställde denna action-laddade rulle under fem års tid (mellan 2008-2011), med en budget på $500 USD. En hommage till alla de som suktar efter lågbudget-actionfilmer laddade med kulhål, snygg handling utförd efter bästa kapacitet, massor av skoningslöst våld och en anarkistisk perception likt ingen ann.

Buster Jones är i grunden baserad på en serietidning som Clements skrev 1991 och är ett konspirationsdokumentär om den nya världsordningen / Illuminati / bildandet av en satanisk global fascistisk polisstat med en fiktiv serietidningskaraktär som blivit transporterad till det universum vi lever i.

I filmen har världen gått åt skogen, förmodligen inte långt ifrån vår verklighet. Vi får följa alla ansvariga myndigheter och deras samtal om en ny världsordning där allt kontrolleras av regeringen vilka är ute efter att göra det värsta under dess mantel av korruption och granskning.

Billy (Scott Collins) har anlitats av den nya världsordningen för att avlägsna prostitution. Billy är glad för sitt yrke och tvingas eliminera de avskum som använder oskyldiga kvinnor som sexslavar. Buster Jones (Nathan Clements) skickar dock ut handgranater till alla organisationer som är ansvariga för den nya världsordningen via UPS. Jones är på korståg för att på egen hand ta ut alla individer som är ansvariga för att skapa denna nya värld. Med svart färg utsmetad över ögonen och en lång svart rock prydd med en Anarkist-symbol, väpnar han ner och fysiskt krossar och spränger alla de som kommer i hans väg.

Med stor ärlighet finns det ingen annan film liknande Buster Jones. Vanligt förekommande är att actionfilmer är polerade med skådespelare som tages fram av mediokra företag vars enda premiss är snabbförtjänta pengar. Buster Jones är motsatsen till allt det där. En ren underjordisk indie-film tillverkad av fans för fans.

Med sin speltid blir det ibland lite långdraget men i större parten glädjes vi av Jones ambition att förstöra oppositionen med intensivt underhållningsvåld, och Clements är inte det minsta sparsam med att låta blodet spruta ned skärmen. Filmens soundtrack består utav frenetisk musik framtonad av Brian McKenzie's soloprojekt 'Electric Bird Noise' och Hardcore metalbandet 'Awake In Khaos' som Clement hade ihop med ett gäng vänner.

Det här är hårt arbetande lågbudget-filmtillverkare som lägger all sin fritid, sina nålpengar och passion i dessa produktioner. Sådant här ska stöttas i den mån att de lyckas fortsätta leverera och giva oss en orsak till att fullfölja deras verk. Buster Jones har planerade uppföljare på intåg vilka går under namnen 'Buster Jones VS. Illuminati' och 'Buster Jones Lives and Dies on the Flat Earth' som kommer att avsluta den så kallade 'Buster Jones Killogy'.

Buster Jones finns inte släppt någonstans online, men om du känner ett sug av att se filmen så kontakta Nathan Clement via Facebook och be honom att överföra en digital fil åt dig - och donera gärna en slant till honom som tack!


Regi: Nathan Clements
Manus: Nathan Clements
Datum: 2011
Land: USA
Speltid: 94 minuter

Genrer: Action
Format: Digital
Bolag: Bloody Racket Films

Kommentarer