Auopssessed

En ytterst lekfull duo slår sig samman i denna till synes fullspäckade galenskap skriven och utförd av Emil Levin och Eliza Sica. Filmen hade sin premiär i Frankrike på 'Sadique-master Festival', och är en av de två kortfilmer i Emils regi som lyckats få sin distribution via Troma Entertainment, ihop med den tidigare 'Unplanned Parenthood'.

I filmen 'Unplanned Parenthood' infann sig en mycket mörk och samhällskritisk sfär var på vi mötte en läkare som utsatte en gravid kvinna för extrem förnedring på en föräldraklinik, detta med en stor portion humor förstås. I Auopssessed ligger fokusen i princip på samma nivå; En kvinnlig patienten blir frenetiskt demonterad på begäran, av en ödslig och psykotisk läkare.

Titeln 'Auopssessed' kombinerar en ordlek som överensstämmer med filmens utförande i handling. Med en speltid på ynka åtta minuter lyckas denna duo sammanföra och lyfta en tillräckligt underhållande intrig, vilket möjligen inte hade hållit ifall filmen utspelade sig en längre tid; Lagom är bäst brukar ordspråket lyda.

Filmen fokuserar på en läkare (Emil Levin) och en mycket villig kvinnlig patient som spelas av Eliza Sica. På begäran av kvinnan fortsätter läkaren att skära upp magen med en skalpell. Kvinnan klagar över smärta och ber läkaren att granska problemet.

I det tidigare omdömet av 'Unplanned Parenthood' gavs det referenser till Lloyd Kaufman's mindre hyllade mästerverk 'Terror Firmer' (1999), vilket också går att referera till här. Inte minst till scenen i varuhuset med en nu mera bortgången Joe Fleishaker (RIP) vars överviktiga figur blir massakrerad i en rulltrappa. I det numera demolerade tarmsystemet, hittar han det mest konstiga av attiraljer, vilket även finnes i magen på kvinnan i Auopssessed.

Vi får ett trevligt sortiment av tarmar extraherat av den avvikande läkaren. Kvinnan tycks ha en väldigt hög smärttröskel (nästan som att hon lider av apotemnofili, dvs att bli sexuellt tillfreds av amputering), och båda bollar runt i tarmarna medan de skrattar av välbehag. Ibland tuggar läkaren även på tarmarna och pressar inneslutningen som tydligt ser ut som korvskinn, varpå hon vill få sina tarmar masserade.

Filmen är färgkorrigerad i en väldigt blå nyansering som odlar fram en känsla av smått obehag, och lustigt nog är filmen tydligt inspelad i ett torkrum intill en närliggande tvättstuga, varpå man kan se torklinor och fläktskåp i var och varannan scen. Detta hjälper i investeringen att erhålla filmens i övriga rustik av komik, liksom röstskådespelet som är tydligt dubbat i efterhand och som tonar fram en mycket udda kontrast. Den är fylld av roliga dialoger och ligger på samma dumma nivå som Emils tidigare kortfilm.

Auopssessed rekommenderas om du gillar svart humor i kombination med äckel. Det synes att Emil och Eliza har professionella ögon för detaljer och båda verkar ha en förkärlek för skräpfilm mätt av hög rang, inte minst sagt Troma.

Auopssessed (2019) on IMDb

Regi: Emil Levin
Manus: Emil Levin, Eliza Sica
Datum: 1 March 2019
Land: Sverige
Speltid: 8 minuter

Genrer: Komedi, Skräck
Format: Digitalt
Bolag: Troma Entertainment

Kommentarer